Párhuzamos asztroverzum (Sissi, Ferenc József és Helen)

2020.01.18
Sissi című film ominózus jelenete, amikor Ferenc József Helen helyett Sissit választja menyasszonyának
Sissi című film ominózus jelenete, amikor Ferenc József Helen helyett Sissit választja menyasszonyának

A párhuzamos asztroverzum blogbejegyzésekben kicsit eltérünk a történelemtől. A címe az is lehetne, Mi lett volna ha? :) 

Az első ilyen elemzésben azt fogom górcső alá venni, mi lett volna, ha Ferenc József császár, Sissi helyett a nővérét Helent veszi feleségül (ami az eredeti terv volt) 

Vajon Helen jobban viselte volna a bécsi udvar és anyósa ridegségét? Természetesen biztosra nem lehet venni, de a születési képlet ad egyfajta támpontot, milyen jellem lehetett a két nő és persze milyen kapcsolódási pontok vannak asztrológiailag Ferenc Józseffel. Lássuk.

Helen egy jin fém napon született. Számára fontos lehetett, hogy kitűnjön, hogy észrevegyék. Egy jin fém szereti képezni magát, szeret új ismeretekre szert tenni. Az, hogy mit gondolnak róla az emberek, előrébb való szinte mindennél. Szinte biztos vagyok, hogy valóban nagy traumaként élhette meg Ferenc József visszautasítását, hiszen egy jin fém sem szereti, ha ennyire kínos helyzetbe hozzák őket..Számukra ez egyet jelent a teljes megsemmisüléssel!

De ugye tudjuk, hogy az, hogy valaki milyen napon született, nem minden...sőt! Igaz, ez az egyik legerősebb vonása a képletnek. 

Az alap megnyilvánulása szerint egy olyan nő lehetett, akinek fontos volt a rá bízott munka/feladat, annak is főleg az eredménye. A praktikus gondolkodás híve lehetett, aki határozott, gyakorlatias és rátermett volt.

Egy nagyon erős és öntudatos nő, akinek megvoltak a saját elképzelései a világról és a terveiről. A képletében látszódik, hogy egyik feladata volt, hogy megtanuljon kiállni önmagáért. Ezt a bécsi udvarban biztos nehezen kivitelezte volna.

Ferenc József egy jang tűz napon született. Egy jang tűz típusú embernek az inkarnációs feladata, hogy a változások fontosak és a fejlődést szolgálják. Rutinorientált és munkamániás. Ezzel kapcsolatban megosztanék egy idézezet, amit a Wikipédián olvastam Ferenc Józsefről: "1916. november 20-án heveny rosszullétre panaszkodott; légcsőhurut-gyulladásából tüdőgyulladás lett, de az öregemberként is makacs uralkodó orvosai kérlelésére sem volt hajlandó felhagyni a megszokott, rutinszerűvé vált munkával. Halálának napján, november 21-én hajnalban 38,1 °C-os láza ellenére már fél négykor íróasztalánál ült. Ebéd után már 39,5 fokos lázat mértek, de dolgozott tovább, rendületlenül."

Kettőjük képlett nézve (természetesen és szigorúan elméleti síkon boncolgatva) ha Ferenc József Helent választja, akkor mindkettőjüket segítette volna a másik a kiteljesedésben és képesek lettek volna hatni a másikra. Fontos lett volna, hogy becsületesen álljanak hozzá egymáshoz, hiszen van egy erős kapcsolódás a párkapcsolati területükön. Ferenc József elvárta volna Helentől a szabályok betartását és az udvar szokásait, vele szemben biztos nem lett volna olyan elnéző, ha Helen esetleg fellázad valamivel szemben. Vannak kapcsolódások köztük, de nem véletlen, hogy mégis Sissire esett a választása. Miért?

Alapból volt köztük egy nagyon erős kombináció, ami a nap oszlopukat érinti. Ez a kapcsolódás erős szexuális vonzódást és mély érzéseket mutat kettőjük között. Az elején biztos, hogy szerették egymást. Emellett viszont nézőpont ütközéseket is jelöl  szinasztriájuk (kapcsolati képlet) Ha egy erős kötelékben éltek volna és jobban figyelnek a kapcsolatukra, szerintem ez egy életen át tartó igaz házasság lehetett volna. Ferenc Józsefnek a szokások, a rutin és a munka előrébb valóak voltak, mint a felesége és a vele való kapcsolata. Sissi pedig intelligencia elemes nőként, mivel nehezen bírta a korlátokat, a személyes szabadságába gátolták, a férje nem állt mellette, így elegánsan, jin fém módjára hátrált ki ebből az egészből. Betegséget színlelve (vagy a sok elfojtott érzéstől tényleg beteggé vált) minél messzebb és minél több időre elvonult ezzel megoldva minden nehézséget.