2020. július (a kecske hava)

2020.07.07

Július 6-án kezdődött a jin víz-kecske hónapja, ami önmagunkra nézve igen csak tanulságos lehet. Miért nem azt írom, hogy biztos, hogy az lesz? Mert teljesen rajtunk múlik, mit fogunk ebből az időszakból kihozni.

Érzelmileg meg fog mozgatni mindannyiunkat. A kérdés, hogy passzívak vagy aktívak leszünk ezzel kapcsolatban? Mindkettőt megtehetjük, de csak az egyik fog elindítani a fejlődés útján! Képletesen olyan ez, mintha a ködben állnánk, és így néznénk a távolba. Homályos igaz? Nagyjából sejtjük és látjuk, mi van a ködön túl, de ahhoz, hogy tiszta legyen a kép, ki kell lépnünk onnan! Én azt szeretném megmutatni, mi várható, ha a ködön túli (aktív) lehetőséget választjuk!

Egyrészről lehetőséget kapunk arra, hogy elkezdjük megtanulni, hogyan oldhatjuk fel a félelmeinket. Ha valami nem tetszik, ha nem vagyunk boldogok, vagy ha nem érezzük teljesnek az életünket, merjük felvállani és kimondani, mit is szeretnénk. Ha úgy érezzük, hogy régóta nem mi irányítjuk az életünket, csak sodródunk arra, amerre az élet visz, pedig a lelkünk szinte már kiabál, akkor itt az idő, hogy tegyünk ellene! Sokszor beleesünk abba a hibába, hogy külső tényezőkre fogjuk a saját boldogtalanságunkat. A megoldás kulcsa, hogy ezen változtatunk. Kezdjük el megvizsgálni azt, hogy MI mit tehetünk, a mi szerepünk hol is van az életünk boldogabbá tételénél!?

Nem törvényszerű, de megeshet, hogy el kell majd engednünk az életünkből fontosnak hitt dolgokat, melyeket eddig csak a félelmeink tartottak ott, de igazán helye már sehol sincs!

Mindezt a karma szabályai szerint vigyük végig, ugyanis ez a hónap egy erőteljes ARATÁS időszak. Ez annyit jelent, hogy amit teszünk, sokszorosan kapjuk vissza előbb vagy utóbb. Alapból minden tettünknek következményei vannak, de az ilyen karma időszakokban ez szinte kézzel foghatóan érződik.

Ez a hónap is, mint a többi mindenkire másképp fog hatni, hiszen a személyes képletünk sem egyforma. 

Viszont tanítani fog, és vagy a saját bőrünkön tapasztaljuk, vagy egy közeli/távoli ismerős által. Az igazság szabaddá tesz, a karma pedig kérdés nélkül dolgozik. Viszont mi kérdezhetünk! Milyen életet szeretnénk élni? Milyennek tervezzük a jövőnket? Mit szeretnénk elérni? És a kérdéseink nem fognak válasz nélkül maradni! Csupán annyit kell tennünk, hogy tudatosan éljük a mindennapjainkat és megpróbálunk a sokszor embertelen körülmények közepette is EMBEREK maradni!

Felismerésekben gazdag kecske hónapot kívánok mindenkinek SZERETETTEL!